Politieverhoor

Politieverhoor
Als u als verdachte bent aangemerkt, zult u worden verhoord door de politie. Dat kan op twee manieren: u wordt aangehouden en overgebracht naar het politiebureau of u ontvangt een uitnodiging om u te melden op het bureau teneinde te worden verhoord.

Als u wordt aangehouden, is de politie verplicht u te informeren over uw recht op bijstand van een advocaat voorafgaand aan het verhoor en tijdens dat verhoor. Maakt u de verstandige keuze om voorafgaand aan het verhoor ons te willen spreken, dan informeren wij u tijdens dat kosteloze consultatiegesprek op het bureau over de procedure en adviseren u over uw proceshouding tijdens het politieverhoor (is het verstandiger een verklaring af te leggen of gebruik te maken van het zwijgrecht?). Ook tijdens het verhoor kunnen wij u bijstaan; dat is voor ons dagelijkse kost. Mocht u langer van uw vrijheid beroofd blijven en in verzekering of bewaring worden gesteld, blijven wij aan uw zijde staan.

U kunt ook worden uitgenodigd (“ontboden”) voor een politieverhoor, zonder dat u wordt aangehouden en in een politiecel wordt geplaatst. Die uitnodiging lijkt vrijblijvend, maar dat is het vaak niet. Als u niet verschijnt voor het verhoor, kunt u namelijk alsnog worden aangehouden. Anders dan na een aanhouding, bestaat voor meerderjarige verdachten in dit geval echter geen recht op kosteloze bijstand door een advocaat. Minderjarigen hebben altijd, ook als zij worden uitgenodigd voor een verhoor, recht op kosteloze rechtsbijstand. Desalniettemin is het verstandig om voorafgaand aan het verhoor contact met ons op te nemen. Wij bespreken met u de mogelijkheden en voorwaarden van onze bijstand en staan u desgewenst bij tijdens het politieverhoor. Schroom niet om op voorhand (telefonisch) contact met ons op te nemen!

Alle expertise

Politieverhoor

Bent u aangehouden of uitgenodigd voor een politieverhoor?

Contact

Heeft u een andere vraag?

U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen!

Bel mij

Vul hier uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.