Werkwijze

Faber & De Jong Strafrecht Advocaten

Gratis en vrijblijvend eerste gesprek

U kunt bij Faber & De Jong terecht voor een gratis en vrijblijvend eerste gesprek van 30 minuten. In dat eerste gesprek maken wij kennis met elkaar, geven wij u een eerlijke en realistische inschatting van uw zaak en informeren wij u over de kosten van onze rechtsbijstand. Nu ons kantoor het High Trust-predicaat van de Raad voor Rechtsbijstand heeft, staan wij u, indien mogelijk, nagenoeg kosteloos bij. Komt u niet in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand, dan treden wij op tegen ons geldend uurtarief of op basis van een vaste prijs. De best bij u passende kostenstructuur wordt met u in het kennismakingsgesprek doorgenomen.


Gefinancierde rechtsbijstand

Indien u hiervoor in aanmerking komt, zullen wij u bijstaan op basis van door de staat gefinancierde rechtsbijstand, in de volksmond ook wel op basis van een toevoeging of “pro deo” genoemd. Het recht op een toevoeging hangt onder meer af van de hoogte van het inkomen en vermogen en het belang van de zaak. Een toevoegingsaanvraag dienen wij voor u in.

Indien de Raad voor Rechtsbijstand de aanvraag toewijst, wordt mogelijk een eenmalige inkomensafhankelijke eigen bijdrage opgelegd. Zit u in voorlopige hechtenis of wordt de bijstand aan een minderjarige verleend, dan is de rechtsbijstand zelfs geheel kosteloos.  Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van de Raad voor Rechtsbijstand www.rechtsbijstand.nl. Vanzelfsprekend kunnen wij u hierover ook informeren.

Uurtarief / Vaste prijsafspraak

Wanneer u niet in aanmerking komt of wenst te komen voor gefinancierde rechtsbijstand, zullen we vooraf afspraken maken over de advocaatkosten. Dit kan een uurtarief zijn of, indien de zaak zich daarvoor leent, een vaste prijsafspraak. Wij beseffen ons goed dat de kosten in overeenstemming moeten zijn met het belang van de zaak en de wensen van de cliënt.

Neemt u gerust vrijblijvend contact op om te bespreken welke kostenstructuur in uw geval van toepassing is.

Bel mij

Vul hier uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.