Strafrecht

Strafrecht
U kunt om verschillende redenen in aanraking komen met het strafrecht, maar het beginpunt is doorgaans een aanhouding door de politie. Direct na die aanhouding is de politie verplicht uw rechten voor te houden.
Onderdeel van die rechten is de bijstand van een advocaat. Dat is het moment waarop wij in beeld komen om niet alleen naast u te zitten in de verhoorkamer, maar ook voor u te staan op een uiteindelijke zitting. Ons kantoor heeft al tientallen jaren ervaring in het strafrecht en behartigt uw belangen op een professionele en adequate wijze. Het strafrecht als zodanig kan onderverdeeld worden in “commuun strafrecht” (denk aan vermogens-, levens- en zedendelicten) of “bijzonder strafrecht” (bijvoorbeeld opiumwetzaken of de wet economische delicten). Ook kunt u denken aan het internationale strafrecht (uit- en overlevering of de WETS/WOTS).

Wij staan onze klanten met evenveel gedrevenheid, gedegen en kundig bij in al deze deelgebieden, maar ook in alle soorten procedures. Zo kan het voorkomen dat u op een OM-zitting dient te verschijnen waar u een gesprek aangaat met het openbaar ministerie en waarin aan u een strafbeschikking kan worden uitgereikt. U kunt ook worden gedagvaard voor de politierechter of meervoudige kamer, waar (in tegenstelling tot een OM-zitting) een onafhankelijke rechter zich zal uitlaten in uw zaak. Bent u het niet eens met het vonnis van de rechtbank, kunt u in hoger beroep gaat bij het gerechtshof en daarna zelfs in cassatie bij de Hoge Raad. Onze bijstand in al deze procedures gaat gepaard met klare taal en laagdrempeligheid. Neemt u vooral een kijkje in onze expertises, zodat u goed geïnformeerd contact met ons kunt opnemen, mocht dat nodig zijn.

Alle expertise

Strafrecht

Heeft u een strafrecht advocaat nodig?

Contact

Heeft u een andere vraag?

U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen!

Bel mij

Vul hier uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.